mersin dogumlu ve yay burcuyum, babamın memuriyetinden dolayı anadolu’nun degisik illerinde bulundum. ilkokulu usak esme sehit alibey ilkögretim okulu’nda, ortaokulu mersin ortaokulu’nda okudum. orta okuldayken 2.sınıfta agac bayramı dolayısıyla yapılan siir yarısmasında birinci oldum. icel valisi ferruh guven’den kalem hediye aldım. ilk siirimdi. liseyi mersin tevfik sırrı gur lise’sinde okudum.
lise yıllarında katıldıgım mersin turk musikisi cemiyeti’nden sonra i.t.u t.m. konservatuarı sınavını kazanarak konservatuarın san bölumune girdim, alaaddin yavasca, bekir sıdkı sezgin, tulin korman, tulin yakarcelik,can etili, neriman tufekci, belkıs aran, guher guney gibi degerli hocalardan ders alarak egitimimi surdururken bir yandan da profesyonel sahne calısmalarımı bugune kadar surdurdum.
askerligim sırasında tuzla’da besinci böluk marsı’nı besteledim. jandarma astegmen olarak foca’ya egitime gittim. sırnak’taki 23.jandarma sınır tumen komutanlıgı’nda tumen komutanı tum general omer kececigil ile sırnak valisi halil ulusoy’dan taktir ve tesekkur belgeleri alarak teskeremi aldım.
is deneyimlerim
(bkz: aykut) ilter; 2004 yılında çıkardığı “çoook yandı yürek” adlı albümünden sonra ikinci albümü “ eski defter - küçük hırsızım - zuzu ” tüm d&r ve seçkin müzik marketlerde...
internette inanılmaz ilgi gören albüm müzik piyasasına bomba gibi bir giriş yaptı.
aykut ilter i.t.ü türk müziği devlet konservatuarı şan bölümü mezunu bestekar ve söz yazarı yönüyle albümde sekiz esere imza atmış.
albümün ilk videosu beyoğlu isimli şarkıya çekildi. beyoğlu pop rock sound’ unda distört gitar soloları, buziki, ud ve aykut ilter’in doyumsuz, duru yorumu ile içinde greek tınıları taşıyan, geçmiş ile bugünü doğu ile batıyı kısacası buram buram pera’yı, istiklal caddesini size getiren tam bir beyoğlu şarkısı… beyoğlu’na sevdalı tutkunların çok seveceği ve dillerinden düşüremeyecekleri ve müzik piyasasında klasikleşecek güçlü bir eser.
eski defter - küçük hırsızım albümünde, 5 slow, 6 hareketli ve remiks olmak üzere toplam 12 eser bulunmaktadır. 8 parçanın söz ve müzikleri aykut ilter’e ait olup, klip şarkısı olan “beyoğlu” nun bestesi aykut ilter’e, sözleri ise aykut ilter ve özcan kızıl imzasını taşımaktadır.
albümde ayrıca erman türköz’ün tenezzül isimli şarkısı, özcan kızıl’ın sözü ve müziği kendisine ait olan, 7 aydır internette büyük ilgi gören küçük hirsizim isimli eserleri bulunmaktadır.
albümde bulunan eserlerden gelme, albümün 5/8 lik şarkısı olup, slowlar; elveda diyeceksin , öğrendim , saf asik , küçük hirsizim hareketli şarkılar; (bkz: eski defter) , açik açik , tenezzül , zalim, beyoğlu zuzu ( of line of ) ve öğrendim remix olarak sıralanmaktadır.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Sitemiz en iyi Firefox tarayıcı ile 1024x768 çözünürlükte görüntülenir
Animasyon filmlerimizi beğendiyseniz çizgi film izle sitemizden birbirinden eğlenceli çizgi filmleri seyredebilirsiniz. 3 boyutlu oyunlar yayınlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz. Bilgisayar oyunları için oyun hileleri arıyorsanız gamend.net'i ziyaret ediniz.