En çok kullanılan Php bulletin boardlarından biri PhpBB'dir, gerek gnu/gpl lisanslı olması ve bedava olmasıyla gerekse kullanışlı olmasıyla. Yüzlerce forum bu scripti kullanmakta. Geliştirilebilir modlarıyla daha kullanışlı hale getirebileceğiniz bu forum portalı için almanlar php plusu geliştirdi bile. Bu sayede forumunuzu portala çevirebiliyorsunuz: www.phpbb2.de
En çok sevilen bulletin board ise vBulletin'dir. Lisanslı olması tek eksisidir. Ama bu kadar özelliği olan bir forumun ücretli olmasıda normaldir aslında. Çok kullanışlı özellikleriyle ve geliştirilebilir modlarıyla oldukça kaliteli bir forum.
Üstteki iki forum belkide en çok ilgi gören 2 forum.
Şimdi bugünlerde popüler olmaya başlayan diğer iki foruma bakalım: SMF & IPB
SMF son bir sene içerisinde çok ilgi toplamaya başladı. Diğer forumlara göre artısı şuydu; modları kurmak için kodlarla uğraşmaya gerek yoktu admin panelinden hemen modları kurabiliyorduk ve vbulletindeki birçok özellik smf'de vardı. Aynı şeyler IPB içinde geçerli. Ondada birçok özellik bulunuyor ve tercih edilebilecek diğer 2 forumda bu ikisi olabilir diyoruz.
Mybboard'a gelince; Vbulletine çok benziyor bu yüzden ilgi odağı olabilir. Bugünlerde ülkemizdeki bazı webmasterlerde bu forumu tanımaya ve kullanmaya başladı. Yeni olmasından dolayı türkçe dil dosyası çıkmamıştı ama şu anda Türkçe dil dosyası mybb forumlarındaki türkler tarafından yapıldı. Tek eksisi admin panelinin kullanışsızlığı.
ASP'de kullandığım ve bildiğim 2 forum var. ASPBB ve Web wiz forums. İkiside kullanışlı. Özellikle ASPBB'yi sevdim. PhpBB'ye benziyor. ASP olması dışında
Webwiz'de asp forumların en çok kullanılanı. Birçok sitede bulunuyor ve oldukça büyük bir proje.
İki forumda gayet kullanışlı ve arayüz açısından güzel gözüküyor. Ikonboard özellikle önerebileceğim YaBB ise alternatif olarak düşünebileceğiniz bir forum board.
İsmimi silmediğiniz taktirde yazıyı sitenizde yayınlayabilirsiniz. _________________ Hayat psikolojiden ibarettir.
x-man_61 Erenet Yeni Üye
Tarih: Pzr Ağu 20, 2006 11:17 am Mesaj konusu:
smf güzel tavsy. ederim...
ogame Erenet Yeni Üye
Tarih: Pts Ağu 21, 2006 2:23 am Mesaj konusu:
ben pek bişey anlamdım msn adresinizi bana verirseniz sizinle daha rahat konuşuruz.
ogame Erenet Yeni Üye
Tarih: Pts Ağu 21, 2006 2:27 am Mesaj konusu:
biri bana ayrıntılı anlatabilirmi.
riX Emekli Samuray
Tarih: Sal Ağu 29, 2006 6:41 am Mesaj konusu:
ayrıntılı cok zor
sıfır bilgiye sahipseniz ilgili kitapları piyasadan alıp incelemenizi öneririm _________________
Intel Erenet Müdavimi
Tarih: Çrş Eyl 13, 2006 7:27 pm Mesaj konusu:
ya şimdi bu download dan giriozda işte bu erenet.net gibi nasıl sitenin içine yerleştirioruz.onun için neyi indirioruz?zip falan dioda onu indiriosunda neyine koyucaz anlamadım.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Sitemiz en iyi Firefox tarayıcı ile 1024x768 çözünürlükte görüntülenir
Animasyon filmlerimizi beğendiyseniz çizgi film izle sitemizden birbirinden eğlenceli çizgi filmleri seyredebilirsiniz. 3 boyutlu oyunlar yayınlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz. Bilgisayar oyunları için oyun hileleri arıyorsanız gamend.net'i ziyaret ediniz.